Ciorbe si supe / Soups

Ciorba de fasole verde cu smantana

In ultima perioada am simtit nevoia sa gatesc mai multe ciorbe. Pe unele dintre ele nu le-am mai facut de mult timp, pe altele le-am gatit dar nu le-am filmat si fotografiat.

Reteta de azi este una pe care o fac destul de des dar care niciodata nu a fost printre cele publicate. Mereu a fost ceva mai interesant sau poate chiar inedit de filmat si editat. Insa mi-am propus sa va arat si retete simple, de zi cu zi. Iar aceasta ciorba se face usor, cu fasole verde (sau chiar galbena cum am avut eu de fapt) si cu putine ingrediente, comune.

Ce ingrediente am folosit:

-650 g fasole verde (sau galbena)
-100 ml ulei
-1 ceapa
-1 morcov mediu
-1/2 păstârnac
-1/2 ardei galben
-1 ardei rosu
-câțiva căței de usturoi
-150 g smântână 12% grăsime
-1 galbenus
-apa
-optional: puțin pătrunjel sau orice alta verdeață

Asa cum spuneam mai devreme, eu am folosit ingrediente pe care le aveam deja in casa. Ba chiar ardeiul rosu era din cel congelat in toamna.

Pentru inceput am curatat si spalat legumele. Apoi am taiat ceapa marunt.

Apoi am continuat cu pastarnacul.

A urmat si morcovul.

Am taiat si acest ardei galben pe care il cumparasem si de care am uitat.

Tijele de apio le-am taiat intai pe lungime si abia apoi in cubulete.

Am pus oala sa se incalzeasca si apoi am turnat ulei.

Apoi am pus ceapa sa se caleasca la foc mediu.

Dupa ce a inceput sa se inmoaie ceapa am pus morcovul si pastarnacul si am amestecat.

Dupa alte cateva minute am pus si cubuletele de apio.

Am continuat dupa alte cateva minute sa adaug alte ingrediente. De data aceasta am pus ardeiul galben.

Ardeiul rosu a fost adaugat dupa cateva minute deoarece fiind congelat el era deja moale.

Dupa ce toate legumele au fost calite, am pus cam 2.5l de apa, am pus sare si am acoperit vasul.

Cand ciorba a fost aproape fiarta am pus fasolea, nu inainte de a scurge apa din borcan.

Dupa cateva minute am pus si usturoiul pisat si am lasat sa mai fiarba putin. Apoi am stins focul si am lasat ciorba sa se linisteasca putin.

Intre timp am amestecat smantana cu galbenusul de ou.

Pentru a aduce smantana si galbenusul la o temperatura apropiata de cea a ciorbei, am adaugat treptat cateva polonice de zeama, amestecand pentru a omogeniza.

Apoi am turnat amestecul obtinut in oala si am amestecat cu polonicul pentru a omogeniza.

Optional se poate adauga verdeata – eu de obicei adaug patrunjel sau putin leustean.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d