Legume / Vegetables,  Retete de post/Fasting period recipes

Ciorba de fasole – de post

Imi place ciorba de fasole boabe in orice varianta a ei: cu afumatura, cu putina carne proaspata, simpla cu legume, cu bors, cu zdrente de ou, cu marar, cu cimbru, cu leustean.

Mi se intampla insa de multe ori sa imi doresc sa o fac simpla, numai cu legume.

Reteta mea:

-500 g fasole boabe

-50 ml ulei

-1 ceapa

-2 ardei de culori diferite

-2 roșii-o jumătate de păstârnac

-o jumătate de rădăcina de pătrunjel

-cateva felii de rădăcina de țelina

-sare

-piper

-cimbru uscat

-leuștean verde

-o frunza mica de dafin

Fasolea boabe am pus-o la inmuiat seara si am fiert-o a doua zi, separat de celelalte legume.

Am taiat radacinoasele cubulete
Toate legumele au fost taiate si puse in vase separate deoarece vor fi adaugate pe rand.
Am pus uleiul intr-o oala pe care am asezat-o pe plita, la foc mediu. Cand uleiul s-a incins, am pus ceapa.
Apoi a urmat ardeiul. Legumele se vor cali la foc mediu pentru ca trebuie sa se inmoaie, nu sa se arda.
Apoi am pus radacinoasele. Le-am amestecat si le-am lasat sa se caleasca pana s-au inmuiat.
In final am pus si rosiile taiate cubulete. Daca doriti, puteti adauga si rosii de la conserva pe care le taiati cubulete.
Legumele s-au inmuiat. Se adauga acum sarea.
Am pus apoi si fasolea fiarta dupa care am turnat apa calduta pana am umplut oala.
Dupa ce ciorba a fiert (timpul variaza in functie de legumele folosite), am adaugat cimbrul, piperul si foaia de dafin.
Dupa ce am stins focul am pus si putin leustean. Eu am avut verde insa daca aveti uscat sau congelat este foarte bine si asa.
La servire puteti sa adaugati putin otet aromatizat sau sa puneti langa o salata de ceapa rosie.

Mai multe detalii gasiti in reteta video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d