
Ciorba de dragavei cu afumatura
Zilele trecute am primit de la o prietena de-a mamei o punga mare cu dragavei. M-am bucurat mult pentru ca nu am mai facut de ceva vreme dragavei si imi era pofta.
O parte din dragavei l-am pus deoparte pentru o mancarica gustoasa si o parte l-am folosit pentru ciorba. Desigur, retete de ciorba de dragavei sunt multe si chiar eu am doua-trei variante pe care le fac. De data aceasta am preferat sa o fac pe cea care contine si putina afumatura.

Iata ce ingrediente am folosit:
-500 g dragavei
-125 g șunculiță afumata
-2 linguri de ulei
-1 ceapa
-3 căței de usturoi
-2 oua
-2 linguri de oțet
-sare
-3-4 l apa

Sunculita era deja taiata marunt. Voi puteti folosi cam orice bucata de afumatura aveti, chiar si os cu putina carne. Frunzele mele de dragavei au fost mari si am decis ca e mai bine sa elimin nervura din mijloc insa voi puteti sa o pastrati daca nu va deranjeaza sau frunzele sunt mai mici.

Am curatat si taiat ceapa marunt.

Apoi am spalat si curatat dragaveiul, l-am taiat grosier si l-am pus intr-un vas.

Intre timp am pus la foc o oala si am adaugat uleiul.

Pentru inceput am pus sunculita sa se rumeneasca un pic. Dureaza cateva minute, in functie de ce anume folositi si cat de subtire sunt taiate bucatelele.

Sunculita rumenita va da un gust foarte bun ciorbei.

Am scos sunculita din oala si am adaugat ceapa. Nu e nevoie sa curatati oala pentru ca este ceea ce va da gustul intregului preparat.

In timp ce se calea ceapa am pus si dragaveiul.

E nevoie de 2-3 minute pentru ca frunzele sa devina moi si sa scada in volum.

Am pus apa si putina sare si am lasat sa fiarba.

Inainte cu 2-3 minute de a stinge focul am pus si usturoiul.

Intre timp am batut ouale cu o furculita si am adaugat otetul. Acesta va ajuta ca ouale sa nu se coaguleze atat de repede cand le punem in ciorba fierbinte.

Dupa ce am stins focul am lasat ciorba sa se racoreasca 5-10 minute. Apoi am pus cu polonicul ciorba fierbinte peste oua si am amestecat incet. Am continuat pana s-a umplut bolul.

Dupa ce am adus amestecul de oua si otet la aproximativ aceeasi temperatura ca si ciorba, am turnat continutul bolului in oala si am amestecat.

Ciorba este gata.

Am pus bucatelele de sunculita inapoi in oala. Puteti face acest lucru si in momentul in care serviti ciorba.


Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

