Ciorbe si supe / Soups,  Curcan

Ciorba de curcan cu ou

In timpul iernii alimentatia noastra nu este tocmai echilibrata. Asa ca uneori trebuie sa renuntam la felurile foarte consistente si sa consumam ceva mai usor.

Eu m-am gandit ca o ciorba de curcan cu legume si ou ar fi o idee perfecta pentru aceasta perioada.

Ce ingrediente am folosit:

-300g piept curcan

-os curcan (opțional)

-1 ceapa

-1 morcov

-1 ardei kapia

-cateva felii de țelina

-o jumătate de rădăcina de păstârnac

-o jumătate de rădăcina de pătrunjel

-2 oua

-2 linguri de oțet

-2 căței de usturoi

-sare

-piper

-pătrunjel verde

Am pregatit ingredientele pentru ciorba. Curcanul meu a fost de curte si asa ca am avut piept cu os.
Am pus carnea si osul la fiert cu putina sare. Cat timp a fiert, am adunat spuma formata deasupra.
Am taiat apoi radacinoasele. Eu le-am avut congelate si am asteptat putin sa se dezghete dupa care le-am taiat cubulete.
Apoi am taiat cubulete si morcovii.
Ardeii au fost taiati si ei bucatele.
Dupa ce a fiert carnea, am scos-o cu o paleta si am lasat-o sa se racoreasca putin. Dupa aceea am taiat-o in bucatele mici.
Am pus in supa morcovii
Intre timp am pregatit usturoiul si patrunjelul verde din gradina.
Am pus si radacinoasele, ceapa si ardeii si am le-am lasat sa fiarba
Am spart doua oua si le-am batut bine impreuna cu otetul.
Cand legumele au fost aproape fierte, am adaugat usturoiul pisat. Am mai lasat ciorba sa fiarba inca 10 minute dupa care am stins focul si am lasat-o sa se racoreasca putin.
Cand ciorba s-a racorit, am pus cate un polonic din ea peste ouale batute. Am amestecat bine dupa fiecare polonic de ciorba adaugat. Cand s-a umplut castronul, am turnat intreg continutul in oala amestecand in continuu cu polonicul. Am pus si patrunjelul tocat.

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d