Vremea mohorata de afara si sfarsitul vacantei ne-a facut pe toti sa ne gandim la ceva de mancare bun, nu foarte greu pentru stomac si care sa se faca repede.
Eu am ales o ciorba de coaste proaspete de porc.
Ingrediente
-500 g coaste proaspete de porc
-2-3 cartofi
-1 morcov
-câteva felii de rădăcina de țelina
-1/2 păstârnac
-1/2 rădăcina de pătrunjel
-roșii cubulețe
-300 ml borș
-1 cățel mare de usturoi (opțional)
-busuioc (opțional)
-leuștean
-sare
-piper
Mi-am pregatit ingredientele. Marea lor majoritate le aveam deja in casaAm spalat carnea si am pus-o la fiert intr-o oala. Am adaugat putina sare si am lasat-o sa fiarba incet, luand din cand in cand spuma formata.Intre timp am taiat si pus in oala morcovii, nu inainte de a ma asigura ca nu va mai fi nevoie sa iau spumaSi ceapaAm adaugat apoi telina taiata felii mari (eu aveam congelata)Apoi am pus si restul de radacinoase congelateCat timp radacinoasele au fiert, eu am taiat cartofii in cubuleteI-am adaugat si pe acestia in oala
Rosiile cuburi pe care le-am pus au fost din gradina mea, conservate cu busuioc si usturoi toamna trecuta.
Am adaugat tot continutul borcanului deoarece imi place mult sa am ciorba plina de zarzavaturi.Inainte cu 10 minute de a stinge focul, am adaugat borsul. Este si momentul in care am adaugat piperul si putin cimbru uscat. Dupa ce am stins focul si ciorba s-a mai racorit putin, am adaugat si leusteanul taiat marunt.De obicei aceasta ciorba o servim cu ardei iute, uneori cu putin iaurt grecesc.
Mai multe detalii gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: