Carne si preparate din carne/organe de porc / Pork and pork organs,  Ciorbe si supe / Soups

Ciorba de cartofi cu afumatura

Este probabil ciorba pe care o fac cel mai des in timpul sezonului rece. Nu conteaza ce fel de afumatura folosesc-ea va fi foarte gustoasa.

Gusturile de afumatura, tarhon si dulceata cartofilor se combina rezultand ceea ce eu numesc aroma mancarii facute de mama sau de bunica, cea care imi aduce aminte oricand de acasa.

-2 urechi afumate
-3-4 cartofi medii
-1 morcov
-o jumătate rădăcina de pătrunjel
-o jumătate rădăcina păstârnac
-câteva felii de țelina
-1 ardei
-2 oua
-1 lingura zeama de lamaie
-tarhon
-sare
-piper
Am fiert urechile afumate dupa care le-am scos din zeama
Am inceput apoi sa tai legumele. Primii au fost ardeii kapia.
Apoi am taiat radacinoasele
Am razuit morcovii pe razatoarea mare
Ultima taiata a fost ceapa.
Am adaugat ceapa in oala in care au fiert urechile afumate. Dupa ce am scos urechile nu am stins focul iar ciorba a fiert in continuare, fiind pregatita pentru adaugarea legumelor.
Am adaugat si morcovii
Apoi am pus radacinoasele si ardeii.
Am pus si cartofii, dupa ce restul legumelor au fost aproape fierte.
Cand si cartofii au fost aproape fierti, am pus urechile afumate taiate in bucati de dimensiune medie dar si condimentele.
Ciorba este aproape gata. Tarhonul uscat eu il pun de obicei dupa ce sting focul.
Dupa ce am stins focul am adaugat tarhonul uscat si am lasat ciorba sa se linisteasca 5-10 minute. Apoi am adaugat ouale batute, nu inainte de a le tempera cu ciorba fierbinte (am adaugat cate un polonic de ciorba si am amestecat pana am adus ouale la temperatura apropiata de cea a lichidului din oala).
Am servit ciorba alaturi de ardei iute si putina paine de casa.

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d