
Chifteluțe de pui cu dovlecei
Dupa Sarbatori cred ca toata lumea a facut o pauza de la mancarurile grele si foarte satioase. Nici eu nu am facut exceptie. Asa ca mi-am adus aminte ca este o ocazie buna sa va arat o reteta numai potrivita si pe care o aveam pregatita de mai mult timp – chiftelute de pui cu dovlecei.

Pentru inceput mi-am pregatit toate ingredientele.

Asadar, aceste ingrediente sunt:
- 1 kg piept de pui
- 1 ceapa
- 3 cartofi
- 1 dovlecel (zucchini)
- 2 oua
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita mix de condimente pentru pui
- patrunjel
- sare
- piper
- pesmet pentru tavalit chifteluțele (optional)

Am taiat pieptul de pui in cubulețe.

Apoi am spalat si curatat dovlecelul de coaja.

Am continuat apoi si am curatat cartofii si i-am spalat.

La fel am procedat si cu ceapa.

Am curatat apoi si cei cativa catei de usturoi pe care ii aveam.

Am taiat apoi dovlecelul in cubulete. Daca are seminte si nu va plac, le puteti scoate cu o lingurita. Pe mine nu m-au deranjat deoarece nu erau tocmai formate. Si cartofii au fost taiati in acelasi fel.

Apoi am taiat si ceapa in felii mai maricele.

Am tocat apoi cartofii si dovleceii cu un food processor. Puteti folosi fara probleme si o masina de tocat.

Apoi au urmat ceapa, usturoiul si patrunjelul. Pe acesta din urma l-am pus cu tot cu tije.

In final cu acelasi food processor am tocat si carnea.

Odata tocate ingredientele am observat ca legumele lasau multa zeama.

Asa ca am decis sa le pun intr-o strecuratoare impreuna cu un servetel si sa le presez cu o lingura. Astfel am reusit sa elimin cea mai mare parte din sucurile pe care le-au lasat legumele. Servetelul m-a ajutat sa transfer pulpa legumelor fara sa trebuiasca sa ma chinui sa o desprind de pe strecuratoare.

Am transferat legumele tocate si carnea intr-un bol. Apoi am adaugat ouale, condimentele, uleiul de masline si pesmetul. Am amestecat bine pentru a omogeniza.

Apoi am format chiftelutele si le-am tavalit prin pesmet.

De data aceasta le-am prajit in baie de ulei. Le-am pus sa lase excesul de ulei pe un pat de servetele de bucatarie. Se pot pune si la cuptor sau la air fryer si vor iesi la fel de gustoase.


Chifteluțele sunt deosebit de bune si calde, si reci. Mie imi place sa le fac fie un sos de roșii delicios, cu multe condimente sau unul alb, cu smantana acrisoara.


Mai multe detalii gasiti in videoclipul de mai jos:
Pofta buna!

