Chiftelute de dovlecei cu branza si marar
Pentru mine nu exista vara fara chiftelutele de dovlecei cu branza si marar! Nici anul acesta nu face exceptie. Si cum dovleceii ii gasim peste tot, parca e si pacat sa nu facem de cate ori avem ocazia.
Am sa va arat cum pregatesc eu aceste chiftelute. Este foarte simplu si le poate face oricine cu efort minim.
Iata ce ingrediente am folosit:
-3 dovlecei de mărime medie
-2 oua
-250g de brânza
-150g faina
-1 legătura de mărar
-3 căței de usturoi
-piper
-sare (optional)
-ulei pentru prajit
Puteti folosi orice fel de branza va place. Eu am folosit telemea insa nu din cea maturata.
Am razuit dovleceii pe razatoarea mare. In cazul in care dovleceii au multe seminte, ele vor trebui scoase cu ajutorul unei linguri.
Dovleceii se pot razui si pe razatoarea mica insa mie mi se pare ca textura este mai placuta daca folosesc razatoarea mare.
Apoi am stors dovleceii cu ambele maini si i-am pus intr-un bol.
Pe aceeasi razatoare mare am razuit si branza.
Si usturoiul a fost razuit insa pentru acesta am folosit razatoarea mica.
Mararul a fost taiat cu ajutorul unei foarfeci, fiind mult mai practic asa. Am spart si cele doua oua in castronul cu dovlecei razuiti.
Am adaugat apoi si faina.
Am adaugat si usturoiul razuit mai devreme.
Apoi a urmat si branza.
Am adaugat si putina sare (daca branza e sarata nu va mai fi nevoie sa puneti) dar si piper macinat.
Am amestecat bine ca sa omogenizez compozitia.
Am format chiftelutele cu ajutorul unui cleste de inghetata. Astfel dimensiunile lor sunt aproximativ egale.
Pentru a praji chiftelutele am folosit cca 500 ml de ulei.
Am pus chiftelutele in vas atunci cand uleiul s-a incins si le-am lasat pana au capatat o culoare frumoasa, aurie. Se pot praji si in cuptor-se pun in tava pe hartie de copt si se stropesc cu putin ulei. Apoi se seteaza cuptorul la 170-180C si se lasa pana se rumenesc frumos. In cuptor va trebui sa le si intoarceti.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: