
Chiftelute de curcan cu sos picant
De Sarbatori fiecare gospodina se intrece cu fel de fel de mancaruri. Invariabil pe platourile de aperitive sunt si chiftelutele. Nici de pe masa noastra nu lipsesc platourile cu aperitive clasice, de pe alte meleaguri sau de ce nu, inedite.
Imi place sa pregatesc chiftelute de curcan la air fryer pe care daca nu le consumam imediat le pot pune intr-un sos de rosii sau unul picant. Azi o sa va arat reteta mea de chiftelute de curcan cu sos picant, care se bucura mereu de apreciere.

Pentru aceste chiftelute aveti nevoie de:
Chifteluțe
-1.5 kg piept de curcan
-2 cepe
-3 cartofi
-1 usturoi mediu
-2 linguri parmezan
-3 linguri de faina
-2 linguri de pesmet
-2 oua
-1 morcov
-sare
-piper
Sos
-2 linguri ulei de măsline
-2 linguri sos picant de ardei
-capere
-250 ml smântână pentru gătit
-sare
-piper

Eu am avut o bucata de piept de curcan de casa care trebuia tocat. Voi puteti folosi carne gata tocata.

Am taiat pieptul in cuburi pentru a fi mai usor de tocat.

Apoi am curatat cartofii.

Si ceapa.

In final am curatat si morcovul. Este important sa adaugam la chiftelutele de curcan si legume deoarece carnea nu are grasime aproape deloc. Fara grasime si legume chiftelutele vor iesi foarte tari si fade.

Am taiat si legumele in bucati mai mici deoarece si ele au fost tocate.

Atunci cand nu am prea multe de tocat, incerc sa folosesc un robot de bucatarie si nu masina de tocat. Asa am procedat si acum.

Pentru inceput am tocat cateva cuburi de carne sa vad daca robotul face operatiunea asa cum trebuie.

Apoi am combinat carnea si legumele si le-am tocat impreuna.

Usturoiul am preferat sa-l pisez cu presa.

Am spart si cele doua oua.

Apoi am adaugat pe rand parmezanul..

Apoi a urmat faina.

Si in final am pus pesmetul.

Am format chiftelutele cat am considerat eu de mici – voi le puteti face de orice marime doriti.

Am gatit chiftelutele la air fryer la 180C timp de 25 de minute. Puteti folosi si cuptorul sau chiar sa le prajiti in ulei daca va plac mai mult asa.

Asa cum va povesteam, am folosit o parte din chiftele pentru aperitive si cele care mi-au ramas le-am pus intr-un sos gustos.

Pentru inceput am pus putin ulei de masline in tigaia incinsa.

Am pus chiftelutele sa se rumeneasca putin pe toate partile.

Apoi am adaugat smantana pentru gatit.

Imediat dupa aceea am adaugat si caperele. Am lasat sa fiarba 2-3 minute.

In final am pus si pasta de ardei picant. Se lasa sa se mai ingroase putin si apoi se ia de pe foc.

Chiftelutele se servesc alaturi de piure de cartofi cremos. Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

