Carne de vita / Beef

Chiftelute cu parmezan si ierburi aromatice

Nu stiu altii cum sunt dar noi suntem mari fani chiftelute! Sa fie crocante la exterior, pufoase la interior si musai foarte gustoase. Reteta mea de chiftelute cu parmezan respecta toate aceste cerinte si se face repede si usor.

Reteta mea:

-500g carne tocata de vita
-2 oua
-50 g parmezan
-2 fire de ceapa verde
-2 lg faina
-2-3 catei de usturoi
-o jumătate de ceapa uscata
-menta proaspăta
-câteva frunze de salvie
-oregano proaspăt
-1-2 lg ulei de măsline
-sare
-piper

Mi-am pregatit toate ingredientele. In aceasta perioada imi e foarte drag sa fac tot felul de retete cu ierburi din gradinita mea! E tot ce mi-am dorit inca de cand am inceput sa gatesc. Iar acum e timpul sa profit.

Pentru a toca verdeturile, ceapa si usturoiul puteti folosi un food processor, asa cum am facut eu, sau puteti pur si simplu sa le tocati foarte marunt.

Am folosit numai frunzele de la oregano deoarece tija mi s-a parut prea lemnoasa.

Dupa ce am tocat verdeturile am adaugat parmezanul-eu am avut bucatele razuite mai mare. Le-am amestecat si le-am tocat putin si impreuna.

Am pus apoi si faina pe care am amestecat-o cu restul ingredientelor cu ajutorul food processor-ului.

Amestecul este gata. Este momentul sa-l punem peste carnea tocata.

Am adaugat carnea tocata intr-un bol.

Apoi am pus si amestecul de ierburi, faina si parmezan.

Au urmat si ouale.

Deoarece carnea tocata de vita era fara grasime, am adaugat si putin ulei de masline. Puteti renunta la el fara probleme in cazul in care carnea pe care o folositi are si putina grasime. Am adaugat si condimente dupa care am amestecat toate ingredientele cu mana.

Chiftelutele le-am facut la cuptor. Am folosit o tava cu strat antiaderent, asa ca nu a fost nevoie sa folosesc o foaie de copt.

Am format chiftelute de dimensiune potrivita pe care le-am asezat in tava, la o oarecare distanta pentru a nu se lipi in timp ce se faceau.

Am pus chiftelutele in cuptorul preincalzit la 200C (cu ventilatie) si le-am lasat timp de 35-40 min. La jumatatea timpului le-am scos si le-am intors cu grija.

Daca va plac sosurile racoroase, de vara, va recomand sa serviti aceste chiftelute cu un sos usor de iaurt, castravete si menta sau un sos de maioneza de lapte cu usturoi.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d