Curcan

Chiftele din carne de curcan

Chiftelele se numara printre mancarurile care nu se fac foarte des la noi in casa, dar sunt foarte apreciate tocmai din acest motiv. Le fac atat in cuptor cat si prajite in baie de ulei.

Am facut niste chiftele de curcan cu verdeata si morcov care au fost foarte gustoase si m-am gandit sa vi le arat si voua si poate sa va inspir.

Ce ingrediente am folosit:

-500 g carne tocata de curcan

-2 cartofi medii

-1 morcov

-1 ceapa medie

-100 g faina alba

-2-3 catei de usturoi

-2 oua

-patrunjel verde

-sare

-piper

Am tocat patrunjelul si morcovul la robot. Depinde cat de mult vreti sa fie tocate si in functie de aceasta decideti daca veti folosi robotul, razatoarea sau masina de tocat.
Si cam asa mi-am dorit eu sa toc morcovul.
Apoi am tocat cartofii
Am pus toate ingredientele intr-un bol si le-am amestecat.
Compozitia poate parea putin cam moale. Daca va place sa fie putin mai ferma, adaugati cartofii bine scursi sau putin mai multa faina.
Am format chiftelele cu ajutorul unui cleste de inghetata. Daca nu aveti, puteti folosi si doua linguri pentru formare.
Am prajit chiftelele in baie de ulei, la foc mare. Recunosc faptul ca imi plac chiftelele crocante la exterior si moi la interior.
Si sunt aproape gata!

Mai multe detalii gasiti in reteta video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d