Peste si preparate din peste / Fish

Chiftele de peste

In primavara cand am vizitat Franta am avut ocazia sa gust mai multe feluri interesante de mancare. Unul dintre ele mi-a ramas in gand si zilele acestea am dat peste notitele pe care mi le-am luat inainte de a ma intoarce acasa. Asa ca mi-am cumparat ingredientele si m-am apucat de treaba.

Chiftelutele de peste pe care le-am facut au iesit deosebit de gustoase si spre marea mea surprindere nu a ramas nici macar un os care sa deranjeze.

Iata ce ingrediente am folosit:

-500 g macrou
-400 g hering
-3-4 anșoa
-3 cartofi
-2 cepe
-3 căței de usturoi
-2 oua
-5 linguri de pesmet
-3 linguri de faina
-2 legături de pătrunjel
-sare
-piper
-500 ml ulei pentru prăjit

Puteti cumpara peste proaspat sau congelat. Eu am folosit doua tipuri de peste si ansoa pentru gust. Daca voi aveti alte tipuri de peste (doua sau mai multe), le puteti folosi fara probleme. Nu as recomanda insa pestele care nu are prea mult gust.

Am dezosat macroul. Am scos sira si am desprins cat de bine am putut carnea de pe ea. Daca nu va place pielea o puteti scoate si pe aceasta. Apoi am scos toate oasele pe care le-am vazut si erau de dimensiune mai mare. Cele mici au mai ramas in carne insa fie au fost tocate, fie la prajirea chiftelelor au devenit casante.

Am tocat carnea de macrou cu un robot.

Apoi am curatat heringul deoarece acesta era intreg si fara sa fie eviscerat. Am scos cate oase am putut, insa a fost mai dificil decat la macrou. Asa ca au ramas mai multe pe care le-am tocat impreuna cu carnea.

Am curatat si taiat cartofii, dupa care i-am tocat si pe ei la robot. In cazul in care nu aveti robot, merge fara probleme sa folositi si masina clasica de tocat.

Cand am tocat ultima serie de cartofi am pus si ansoa. Asa cum spuneam, pe acestia i-am pus pentru gust.

Au urmat ceapa, usturoiul si verdeata. Le-am tocat si pe acestea tot la robot.

Intr-un castron mare am pus tot ce am tocat la robot dupa care am adaugat ouale si condimentele.

Apoi am pus pesmetul

In final am adaugat si faina si am inceput sa amestec. Puteti amesteca fie cu o lingura, fie cu mana.

Pentru a avea chiftelute aproximativ egale, am folosit un cleste din acela pentru inghetata ca sa le formez.

Eu am facut chiftelutele putin alungite, asa cum erau cele din Franta.

Am prajit chiftelele in ulei incins.

Recomand sa le faceti in acest mod deoarece prin prajire oasele micute vor deveni casante, se vor praji si ele si pericolul de a ne ineca este mai mic.

Am scos chiftelele pe un servetel de hartie pentru ca excesul de ulei sa ramana pe acesta.

Aceste chiftelute se pot servi cu sos de maioneza, cu sos de usturoi, cu lamaie sau cu orice alt fel de sos va place voua.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d