Desert / Dessert,  Retete de post/Fasting period recipes

Chec de post cu banane si afine

Voi ce faceti bun pentru desert in perioada aceasta de post de dinainte de Paste? M-am uitat in magazine si nu mi-a placut nimic: fie erau biscuiti total neapetisanti, fie prajituri seci sau cu niste creme ciudate. Asa ca m-am gandit ca as putea face acasa un desert foarte simplu si foarte gustos. Asa mi-a venit ideea acestui chec de post cu banane si afine.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt foarte simple si mai mult ca sigur deja le aveti in casa:

-300 g banane
-180 g faina
-150 g zahăr brun
-100 ml cafea
-50 ml ulei
-o mana de nuci
-1 praf de copt
-1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
-1/2 linguriță scorțișoara
-1/2 linguriță nucșoară
-extract de vanilie

Bananele pe care le-am folosit erau de marime medie si destul de coapte. E o buna solutie de a folosi fructele care sunt prea coapte.

Am desfacut bananele si le-am rupt in bucati.

Le-am pasat cu un zdrobitor de cartofi. Nu e nevoie sa devina ca o pasta perfecta, fluida.

Am turnat apoi uleiul si am amestecat cu o spatula.

Apoi a urmat cafeaua, putin calduta. Nu este important de care este: lunga, espresso, etc.

Apoi am adaugat zaharul brun si am amestecat cat sa-l incorporez.

Apoi am adaugat pe rand praful de copt.

Am pus si bicarbonatul de sodiu.

Tot acum am pus si esenta de vanilie.

Am adaugat si scortisoara.

In final am pus si nucsoara si am amestecat.

Am taiat grosier cu un cutit si nucile si le-am pus in compozitia checului.

In final am adaugat faina in mai multe etape, incorporand-o treptat.

Am pus o jumatate din compozitie intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

Am presarat afine peste aluat si am adaugat cealalta jumatate din compozitie.

Am copt checul 50 de minute la 170C.

Checul trebuie lasat sa se raceasca complet inainte de a fi taiat.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d