Chec cu zmeura si coacaze
Mica fiind imi doream ca intr-o zi sa am atata zmeura, atatea coacaze si mure incat sa ma plictisesc de ele! Niciodata nu mi se parea ca am mancat suficiente fructe de padure sau ca s-au facut in curtea bunicilor atatea incat sa ne plictisim de ele.
Si iata ca a venit ziua in care sunt la casa mea si desi nu am o gradina mare, am suficiente fructe de padure incat sa fac si dulciuri cu ele, sa congelez si sa am cateva gustari pe zi, timp de mai multe saptamani.
Unul dintre deserturile favorite ale familiei este checul cu zmeura si coacaze negre. Se face simplu, are numai cateva ingrediente si va fi pe placul tuturor. Checul pe care l-am facut eu ultima data a fost pe placul colegilor mei, un fel de a doua familie, mai extinsa si tare vesela 🙂
Ingredientele pe care le-am folosit:
-5 oua
-5 linguri de zahăr
-7 linguri de faina
-30 g de unt 82% grăsime
-1 lingura de coaja de lămâie razuita
-1 plic praf de copt
-2 plicuri zahăr vanilat
-o mana de zmeura
-o mana de coacăze negre
Coaja de lamaie trebuie sa fie de la fructe bio. De obicei gasiti la Lidl. Eu am adus cateva lamai din Grecia special pentru a le razui coaja si a o pune la borcan cu zahar.
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am pus in bolul mixerului.
Am mixat albusurile pana si-au dublat volumul.
Am adaugat apoi zaharul si am continuat sa mixez.
Am mixat pana am obtinut o spuma ferma.
Am adaugat vanilia si am continuat sa mixez pentru un minut.
Imediat dupa aceea am pus si praful de copt si am mai mixat 1-2 minute.
In final am pus si coaja de lamaie si am omogenizat.
Am oprit mixerul si am adaugat treptat galbenusurile, amestecand cu o spatula de sus in jos.
Apoi am adaugat treptat si faina, amestecand cu grija cu spatula.
Am topit untul la cuptorul cu microunde si am asteptat sa se racoareasca dupa care l-am pus treptat in bol si am amestecand cu spatula.
Am turnat compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si am pus fructe din loc in loc.
Am copt checul timp de 20-25 minute la 165-170C.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: