Chec cu merisoare
Pe lista cu preparate pentru Craciun am inclus anul acesta si un chec mai deosebit – cu merisoare si glazura de portocala.
Mie imi plac in general prajiturile pufoase, iar acest chec este aerat, gustos si parfumat. Se face repede, este de efect si va sta perfect pe masa cu bunatati pentru colindatori sau la intalnirile de familie.
Ingredientele folosite pentru aceasta reteta:
-3 oua
-3 linguri zahăr
-4 linguri cu vârf de faina
-3 linguri de ulei
-1 plic praf de copt
-zahăr vanilat
-merisoare crude
-sucul de la o portocala (pt însiropat)-optional
Glazura
-100g zahăr pudra
-2 linguri suc de portocala
In cazul in care nu gasiti merisoare proaspete puteti folosi merisoare uscate pe care le rehidratati in apa minerala. Ele se rehidrateaza cu 2-3 ore inainte de folosire.
Am pus ouale intr-un bol si am inceput sa le mixez la viteza mica.
Am adaugat apoi treptat zaharul mixand in continuu.
Am mixat pana cand ouale au devenit o spuma de un galben deschis, foarte aerata.
Apoi am pus zaharul vanilat si praful de copt si am omogenizat.
A urmat randul fainei. De data asta am renuntat la mixer si am incorporat treptat faina cu o spatula.
Tot treptat am pus si uleiul, pe care l-am incorporat cu ajutorul unei spatule.
Am pus compozitia de chec intr-o forma de chec antiaderenta pe care am pudrat-o cu putina faina.
Deoarece checul are si ulei si compozitia e mai densa, nu e nevoie sa pudram cu faina merisoarele ci numai sa le punem din loc in loc, apasand usor.
Am copt checul la 180C, caldura de sus si de jos, pentru aproximativ 30 de minute.
Cat timp s-a racit checul am facut glazura cu portocala. Cele doua linguri de suc de portocala au rezultat de fapt de la o jumatate de fruct. A doua jumatate am pastrat-o pentru decor.
Am amestecat bine sucul cu zaharul pudra si am obtinut o glazura de consistenta smantanei.
Dupa ce s-a racit checul am pus glazura si am intins-o usor cu o spatula pe toata suprafata.
L-am decorat cu felii de portocale, merisoare si in loc de bradut am pus niste rozmarin.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: