Aperitive / Appetizers

Chec aperitiv

Dintre multele retete pe care vreau sa vi le arat sunt si unele care sa va ajute sa valorificati tot ce aveti prin camara sau frigider.

Nu cred ca am spus vreodata atat de raspicat ca acum ca sunt impotriva risipei alimentare din toate motivele posibile. Nu fac parte din categoria care transforma un fel de mancare in altul ci prefer sa gatesc rational de la bun inceput.

In multe cazuri reusesc, in altele pur si simplu incerc sa arunc foarte putine resturi.

Reteta de chec aperitiv o fac atunci cand am tot felul de resturi de mezeluri, branza, conserve sau legume care trebuie neaparat folosite. Bineinteles ca reteta variaza in functie de ceea ce se gaseste.

Ingredientele folosite pentru reteta de azi sunt urmatoarele:

  • 5 oua
  • 100 g salam
  • 110 g cascaval
  • 8 linguri de faina
  • 150 ml de lapte
  • 1 iaurt mic
  • 50 ml ulei
  • o conserva mica de boabe de porumb
  • mix de ardei verde si rosu
  • 1 pliculet de praf de copt
  • sare
  • piper
  • optional-ierburi aromatice
Acestea au fost ingredientele mele. Lipsesc din fotografie laptele, uleiul si iaurtul.
Am amestecat toate ingredientele lichide intr-un bol.
Apoi am adaugat faina in ploaie si am amestecat astfel incat sa nu ramana cocoloase.
In final am adaugat restul ingredientelor si am omogenizat compozitia.

Am pus compozitia intr-o forma cu inel detasabil si am pus-o la copt in cuptorul preincalzit la 160 C. Fiind o compozitie destul de lichida, a durat cam 45 de minute pana s-a copt.

Ca sa fiti siguri ca s-a copt, folositi cu incredere testul scobitorii-luati scobitoarea si incercati sa vedeti daca mijlocul checului este copt.

Checul se poate servi cald sau rece. Eu prefer sa-l servesc rece, ca aperitiv.
Puteti sa puneti langa el masline, salate, mezeluri.
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d