Carne de vita in vas de argila / Beef in ceramic pot
Cum in seara asta il asteptam pe Mos Nicolae, cred ca e vremea sa ne punem pe treaba. Nu vrem sa primim nuielusa in loc de cadou! :))
Ingrediente:
– 1 kg carne de vita
– 200 g masline negre
– 3 cepe mari
– 3 linguri ulei de masline
– 1l vin roze
– sare
– patrunjel
– cimbru
– foi de dafin
– piper mozaic
Avem nevoie de un vas din ceramica. Vasul nu are email. Acesta e motivul pentru care inainte de a-l folosi trebuie sa-l punem intr-un recipient cu apa timp de 20 de minute.
Se taie carnea in bucati potrivite.
We cut the meat in medium slices.
Punem alternativ straturi de carne, ceapa si masline (cate 2 straturi din fiecare). Dupa ce am asezat ultimul strat de ceapa se pun condimentele si uleiul.
Se pune vinul. Daca este necesar se mai completeaza cu apa. In general cand este un vin sec se pune si putina apa.
Se pune oala in cuptor si se lasa cel putin o ora si jumatate la temperatura medie. Cuptorul nu trebuie incalzit. Focul se deschide in momentul in care punem oala in el. Timpul de fierbere difera in functie de carne si cuptor.
Noi am servit cu piure de cartofi. A fost foarte gustoasa aceasta cina! Este o mancare ideala pentru cei ce nu au timp sa gateasca ceva elaborat pentru Craciun. De luat in considerare, mai ales daca lucrati pe 24! 🙂
We served with mashed potatoes. It was a delicious dinner! It’s a ideal dish for the ones that don’t have time to cook something elaborate for Christmas. You should consider this recipe, especially if you work on 24th of December!