Carne de porc in zeama de varza (sau mezel de casa) / Pork in brine from sour cabbage (or some sort of a homemade charcuterie)
Ne-am apucat de curatenia de primavara. V-ati dat seama ca varza murata nu prea mai are multe zile in camara noastra. Asa ca a trebuit sa minimizam cat s-a putut cantitatea de varza murata risipita. Stiti doar ca mie nu-mi place sa arunc mancarea!
Asa ca am facut o bucata de carne in zeama de varza. Delicioasa! Nici nu stiu de ce mai cumparam sunca si muschi din comert!
Si am sa va spun cum sa faceti si voi acasa asa ceva.
Iata de ce aveti nevoie:
– 1.5 kg carne de porc
– 1.5 l zeama de varza murata
– mix de piper
– patrunjel uscat
– 2-3 catei de usturoi
– cimbru uscat
– foi de dafin
– cuisoare
– coriandru
Bucata de carne se pune pe un grill si se rumeneste pe toate partile. Nu adaugam grasime.
Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga condimentele, usturoiul si zeama de varza. Se acopera si se introduce in cuptorul preincalzit.
Carnea se intoarce pe toate partile in vasul in care fierbe.
Va fi gata in circa o ora, o ora si jumatate. Se scoate din vasul in care a fiert si se pune pe grill. Se rumeneste din nou pe toate partile. Si in sfarsit este gata pentru a fi servita!
It will be ready in one hour, one hour and half. We take out from the recipient in which it boiled and we put it on the grill again. We’ll parch the meat on all sides. And finally it’s ready to be served!
Se poate servi calda, cu garnitura, salata si ce mai doriti. Se poate servi si rece – ca si mezel. E delicioasa!