Carne de porc/Pork,  Legume / Vegetables

Budinca de dovlecel

Cu ultimii dovlecei din gradina am hotarat sa fac mai multe feluri de mancare, sa nu-i uit prea curand. Iar aceasta budinca a fost una dintre cele mai bune idei.

Alaturi de dovlecel am pus si putina afumatura, verdeata, asa ca totul a fost delicios. Reteta a fost pastrata ca sa v-o impartasesc si voua si sa va dau o idee pentru un pranz rapid sau o cina pregatita dupa serviciu.

Iata ce ingrediente am folosit pentru budinca:

-1 dovlecel mai mare
-200 g brânza sarata
-100 g muschiulet afumat
-1 ceapa mica
-1 ou
-oregano
-pătrunjel verde
-sare (optional)
-piper
-20 g unt (pentru uns formele)

Aceasta este o reteta perfecta pentru folosirea ingredientelor pe care le aveti deja in frigider.

Pentru inceput am taiat muschiuletul in cubulete mici.

Apoi a urmat si ceapa.

Am curatat dovlecelul de coaja si de samburi si l-am razuit pe razatoarea mare.

Am razuit apoi si branza, desi era destul de cremoasa.

Am pus cubuletele de muschiulet intr-o tigaie si le-am calit, fara a adauga grasime sau ulei.

Cand muschiuletul a lasat putina grasime in tigaie am adaugat si ceapa.

Cat timp muschiuletul si ceapa se caleau in tigaie, eu am taiat verdeata.

Am luat tigaia de pe foc si am lasat sa se raceasca ingredientele calite.

Am inceput sa pun ingredientele intr-un bol unde urma sa le amestec. Am inceput cu branza.

Am pus apoi dovleceii razuiti si storsi bine de zeama.

Am pus apoi verdeata.

Am adaugat si oul.

In final am pus si muschiuletul si ceapa calite.

Am pus sare si piper si am amestecat incet. In cazul in care branza sau muschiuletul sunt foarte sarate, nu mai adaugati sare.

Amestecul pentru budinca trebuie sa nu fie deloc apos. In cazul in care dovleceii nu s-au stors bine, puneti putin pesmet.

Am pus compozitia in forme unse cu putin unt.

Am pus vasele intr-o tava si am bagat-o in cuptor la 180C, timp de 20-25 min.

Se serveste rece sau calda, simpla sau cu putina smantana sau iaurt.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d