Patiserie / Patisserie

Biscuiti sarati cu mac si susan

Unii dintre voi probabil deja stiti despre mine ca sunt innebunita dupa tot ceea ce are susan. Cat mai mult susan! Si daca mai e si sarat, cu atat mai bine!

Acum ceva timp am pregatit biscuiti sarati cu mac si susan pentru dus la birou. Am cautat o reteta care sa contina ceea ce consideram eu ca ar face un biscuit sarat gustos si in final nu am gasit ceva 100% pe placul meu. Asa ca am combinat mai multe retete si am facut niste biscuiti care s-au bucurat de succes in randul celor care i-au gustat.

Iata ce ingrediente am folosit:

-150g telemea sarata
-200g unt 82% grăsime
-400g faina (și încă 50g pt pudrat masa)
-150g smântâna
-125 g iaurt
-2 linguri mac
-3 linguri susan
-oregano verde
-1 galbenus de ou pt uns

-1 lingura de sare mare (opțional)

In cazul in care nu aveti oregano verde, il puteti inlocui cu din acela uscat. Nu uitati sa scoateti untul din frigider ca sa fie cat de cat moale cand va apucati de pregatit aluatul.

Am pus faina in bolul mixerului.

Apoi am adaugat si untul

Au urmat macul si susanul

Am mixat aceste ingrediente la viteza mica si apoi medie pentru 2-3 minute.

Am pus apoi smantana

Dar si branza pe care o dadusem in prealabil pe razatoarea mare.

Am mixat putin ingredientele cat sa se amestece si apoi am pus iaurtul.

Tot acum am adaugat si frunzele de oregano taiate marunt.

Am mixat pana am obtinut un aluat omogen.

In final am invelit aluatul in film de plastic si l-am pus in frigider pana a doua zi – puteti sa-l lasati si numai 8 ore.

A doua azi am scos aluatul din frigider si l-am lasat cam 10-15 minute la temperatura camerei dupa care l-am taiat in doua bucati aproximativ egale.

Am pudrat masa cu faina si am intins bucata de aluat. Aluatul nu trebuie sa fie nici prea gros, nici prea subtire. Apoi am taiat biscuitii cu o forma. Strangeti apoi ce a ramas in urma taierii cu forma, framantati putin si intindeti din nou aluatul si taiati alti biscuiti. Incercati sa repetati de cat mai putine ori acest procedeu deoarece aluatul va incorpora faina pudrata pe masa.

Am intepat fiecare biscuit cu o furculita pentru a se coace cat mai bine.

Apoi i-am dat pe fiecare cu putin galbenus de ou si am presarat sare cu granulatie mare (pas optional).

Am copt biscuitii cam 15-20 de minute la 180C (timpul depinde de cat de gros este aluatul).

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d