Biscuiti cu parmezan
Iata ca a venit si cea mai frumoasa si aglomerata perioada a anului. Eu am pregatit cateva retete potrivite pentru meniul de Sarbatori iar prima v-o prezint azi.
Cum am inceput destul de devreme pregatirile, mai vedeti cateva raze de soare si ultimele crizanteme din gradina. Reteta o puteti pregati in orice perioada a anului, asa ca nu ne incurca decorul.
Ingredientele pe care le-am folosit:
-200 g faina
-1 ou
-125 g parmezan
-120 g unt
-rozmarin
-sare
Ca de obicei, mi-am pregatit toate ingredientele. In cazul in care nu va place rozmarinul, il puteti inlocui cu orice alta planta aromatica. Mie imi place foarte mult sa fac acesti biscuiti cu oregano sau salvie. Deliciosi!
Am avut parmezan bucati, asa ca a trebuit sa le maruntesc foarte bine. Apoi am maruntit si rozmarinul.
Am pus faina in bolul mixerului.
Am pus apoi si parmezanul. Bucatile de parmezan nu sunt uniforme insa asa am vrut-textura va fi mai interesanta.
Am inceput sa mixez la viteza mica si am adaugat rozmarinul tocat marunt.
Apoi a urmat si oul.
Dupa ce am mixat bine ingredientele pe care le-am pus la inceput, am adaugat si untul moale. Asa cum vedeti, aveam mai multe tipuri de unt prin frigider si m-am gandit sa le valorific. Este o reteta foarte potrivita pentru a folosi bucati de parmezan sau unt ratacite prin frigider.
Dupa ce am terminat de mixat toate ingredientele, am format un baton de aluat pe care l-am invelit in folie alimentara. Am pus aluatul in congelator cam o ora. El trebuie sa se intareasca insa nu trebuie sa fie complet congelat.
Dupa ce am scos aluatul din congelator, am taiat felii grosute, avand grija sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune.
Am pus biscuitii intr-o tava, pe hartie de copt si i-am copt 6-7 minute la 180C.
Biscuitii vor fi gata atunci cand devin aurii. Se lasa sa se raceasca. Bine, cativa au fost mancati asa, fierbinti…
Noi ii servim alaturi de un pahar de bere rece sau de un vin alb. Sau chiar langa un pahar de apa minerala.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: