Desert / Dessert

Banoffee jars sau desert la pahar cu banane si caramel

Mi se intampla de multe ori sa fiu anuntata ca voi avea musafiri si sa nu am timp sa pregatesc ceva rapid si gustos in ziua respectiva sau pur si simplu vreau sa pregatesc un desert care sa nu necesite coacere.

Ei bine, banoffee jars sau desertul la pahar cu banane si caramel reprezinta una din solutiile mele rapide si care s-au bucurat de mare apreciere. M-am gandit sa va dau si voua reteta.

Iata reteta:

-1 cutie de lapte condensat sau una de caramel (a mea a avut 397g)

-1 pachet mic de biscuiti digestivi – 80 g

-3 banane coapte bine

-250 g mascarpone

-2 plicuri de zahar vanilat

-2 linguri de zahar pudra (optional)

-ciocolata neagra pentru decor (optional)

Eu am avut lapte condensat pe care a trebuit sa-l fierb timp de doua ore pentru a se transforma in caramel (daca vreti sa fie ceva mai solid atunci il fierbeti chiar 3 ore). Se gaseste in magazin si caramel din lapte condensat gata preparat-gasiti diverse marci, asa ca nu voi recomanda. Caramelul trebuie folosit rece, asa ca l-am fiert cu mai multe ore inainte de a-l folosi.
Am taiat bananele in felii de grosime potrivita
Mascarpone l-am amestecat cu vanilie si doua linguri de zahar pudra.
Am evitat sa-l mixez pentru a nu-i strica acea consistenta cremoasa.
Am sfaramat biscuitii cu robotul.
Granulatia nu trebuie sa fie foarte fina dar nici grosiera.
Am alternat straturi de biscuiti, banane si mascarpone pana am terminat toate ingredientele. Din cantitatile folosite de mine ies 4 pahare potrivite de desert sau 3 portii mai generoase.
Le puteti decora cum doriti si sa le tineti la frigider pana la servire. Eu le-am pregatit cu vreo jumatate de ora inainte de servire pentru a evita umezirea biscuitilor.

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d