Aperitiv cu dovlecei si somon
Cred ca multa lume stie tortul aperitiv suedez Smörgastarta. Eu nu am facut acest tip de aperitiv, ci unul mult mai usor si foarte gustos-un tort aperitiv cu dovlecei si somon.
Ingredientele folosite de mine pentru aceasta reteta:
Blat
-3 dovlecei medii
-9 linguri de faina
-2 oua
-100 ml apa
-sare
-piper
Crema
-300 g crema de brânza
-100 g somon afumat
-1 lingurița oțet
-mărar verde
Recomand ca somonul sa fie de buna calitate, foarte afumat, pentru ca gustul sa fie pregnant.
Am curatat dovleceii de coaja. Daca stiti provenienta lor ii puteti lasa si necuratati-eu am preferat sa indepartez coaja pentru ca nu eram sigura ca sunt bio.
Am razuit dovleceii pe razatoarea mare.
Am stors cu ambele maini dovlecelul razuit. Va mai retine putina zeama ceea ce va ajuta la formarea aluatului.
Am pregatit un bol mare in care am spart ouale.
Am batut ouale cu un tel, am adaugat sare si piper, putina apa iar apoi am pus treptat si faina. Daca nu este necesara toata cantitatea de faina, nu este o problema. De asemenea, puteti renunta la apa daca nu stoarceti dovleceii. Este important ca aluatul rezultat sa aiba consistenta unei smantani groase. Deci depinde mult de cantitatea de zeama pe care o mai are dovlecelul razuit.
Am adaugat dovleceii si am amestecat pentru omogenizare.
Daca totusi dovleceii lasa prea multa zeama, mai adaugati faina sau pur si simplu o scurgeti.
Am pus compozitie intr-o tigaie incinsa. Eu nu am folosit ulei dar daca aveti nevoie, puteti unge tigaia cu putin ulei.
Fiecare blat de acest fel se va coace pe ambele parti. Eu am folosit o spatula de silicon pentru a lucra mai usor cu ea.
Am lasat blaturile la racit si intre timp am facut crema.
Am taiat mararul si l-am pus intr-un castron.
Am lasat crema de branza la temperatura camerei cam 15-20 de minute pentru a fi mai usor de amestecat cu restul ingredientelor.
Am taiat si somonul in bucatele mici.
Am adaugat crema de branza si putin otet si am amestecat pana la omogenizare. Daca va place sa serviti somonul alaturi de ardei iute sau chiar castraveti murati, cu siguranta puteti imbunatati reteta cremei.
Am procedat ca in cazul unui tort normal-am pus blaturile si crema.
Am lasat tortul in frigider cca 2 ore dupa care l-am taiat. Se poate lasa si mai mult-chiar pana a doua zi.
Feliile se taie foarte usor si pot fi puse alaturi de alte aperitive sau se pot servi ca atare.
Mai multe detalii gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured