
Aperitiv cu ardei copt si brânza
In sfarsit vremea legumelor cu mult gust a sosit! Si odata cu ea, suita retetelor simple si de mult efect. Asa ca zilele acestea am pregatit niste ardei copti cu branza care pe langa faptul ca sunt super gustosi sunt si foarte simplu de facut. M-a inspirat prietena mea Julie care avea o reteta greceasca absolut minunata.

Aveti nevoie de cateva ingrediente foarte simple si foarte accesibile:
- cativa ardei kapia sau ardei dulci
- 3-400 g brânză de capra sau feta greceasca
- 200 g brânză proaspătă
- 100 g măsline fără sâmburi
- 1 ceapa verde
- 100 ml ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- sare
- piper
- oregano (verde sau uscat)

Eu am folosit pentru aceasta reteta o branza de capra insa voi puteti sa o inlocuiti cu branza feta sau telemea.

Am spalat, curatat si taiat ardeii in jumatati.

I-am asezat intr-o tava cu strat antiaderent.

Am pus branzica in cuva unui robot de bucatarie.

Am adaugat branza de capra rupta in bucati.

Tot acum am adaugat si oregano. Eu am avut din cel verde, din gradina.

Am adaugat si doi catei de usturoi. Daca va place mai mult cel verde, il puteti inlocui. Apoi am mixat pana am obtinut o crema de branza fina si moale.

Am umplut fiecare jumatate de ardei cu branza.

Apoi am presarat ceapa verde pe fiecare dintre jumatatile umplute cu branza.

Dupa ce am adaugat ceapa au urmat feliile de masline.

In final am turnat ulei de masline.

Am pus tava in cuptor timp de 30 de minute la 180C.

Ardeii se pot manca fierbinti sau chiar reci, alaturi de lipie sau paine proaspata. Eu am mai pus niste ulei de masline desupra ca parca ar mai fi mers!



Mai multe detalii gasiti in clipul video:

