Almondie cake / Prajitura Almondie
Ba am ajuns mult prea tarziu acasa, ba au intervenit tot felul de lucruri mai putin placute si in final am avut mari probleme cu internetul. Cine poate lucra cu numai 20 kbs? Eu nu pot!
Si azi i-a venit in sfarsit randul.
Ma gandeam zilele acestea cu mult drag la strabunica. Nu concepea sa treaca o duminica fara sa faca o prajitura sau ceva dulce. Pentru mine ramane ziua in care se face ceva dulce! Si poate si pentru voi – de aceea am sa va dau o reteta de tarta cu migdale care a avut mare succes.
Ingrediente blat:
– 6 oua
– 7 linguri de faina
– 6 linguri de zahar
– 50 g migdale faramitate
– 7 g praf de copt
– vanilie
Ingrediente crema:
– 6 oua
– 250 ml lapte condensat
– 4 linguri zahar
– 1 lingura amidon
– vanilie
– fulgi de migdale pentru decor
Se separa albusurile. Se bat spuma impreuna cu zaharul.
Apoi adaugam galbenusurile, vanilia, praful de copt si migdalele. Se mixeaza iar in final adaugam faina.
Compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma de tort, in cuptorul preincalzit. Blatul este copt in 10-15 minute. Putem sa incercam cu o scobitoare.
We separate the egg whites. We’ll mix them with the sugar until we’ll obtain meringue.
Intr-o craticioara se pun laptele condensat, ouale si zaharul. Amestecam energic cu mixerul sau cu telul. Apoi craticioara se pune la foc si se amesteca in continuu. Va trebui sa fim foarte atenti pentru ca amestecul sa nu se prinda de fundul craticioarei. Cand crema a inceput sa se ingroase adaugam vanilia si amidonul. Mai lasam craticioara pe foc 2-3 minute timp in care se amesteca in continuu.
Crema se lasa la racorit pentru cateva minute.
Intre timp vom praji putin fulgii de migdale. Apoi punem crema intre cele doua bucati de blat pe care le-am taiat si deasupra tartei si presaram migdalele. Si gata! 🙂
Meanwhile we’ll fry the almonds a little bit. After that, we’ll fill with cream between the two loafs of sponge cake that were cut and also on top. In the end we’ll spread the almonds on the cake. And… that’s it! 🙂
Pofta buna ! 🙂
Bon appétit! 🙂