
Tort cu nuca si cafea instant
Toata lumea stie de pasiunea pe care o am pentru cafea. Si aici nu ma refer numai la bautura in sine ci si la orice are legatura cu ea. Nu refuz niciodata un desert care contine cafea iar daca are nuci e cu atat mai bine!
Una din retetele pe care imi place sa le fac este cea de tort cu nuci si cafea. Crema este delicioasa, iar nucile prajite vin sa desavarseasca un gust aproape perfect.

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta:
Blat
-3 oua
-3 lg zahăr
-3 lg faina
-4 lg nuca
-1 praf de copt
-1 vanilie
-putina sare
Crema
-400 ml smântâna
-250 g mascarpone
-100 g zahăr pudra
-2 lg cafea instant (sau 5 pliculețe)
-170 g nuca
Am preparat siropul din: apa, 2 linguri de zahar si putin extract de vanilie.

Tortul meu a avut diametrul de 16 cm, asa ca in cazul in care doriti un tort de dimensiuni duble pur si simplu dublati cantitatile.

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un fir de sare pana si-au dublat volumul.

Apoi am pus zaharul si am continuat sa mixez.

Cand spuma de albusuri a devenit ferma am adaugat praful de copt si vanilia si am omogenizat cu ajutorul mixerului.

Apoi am incorporat pe rand si galbenusurile cu ajutorul unei spatule.

A urmat faina pe care am adaugat-o treptat si am incorporat-o tot cu spatula.

Cand am terminat de incorporat faina am continuat cu nuca macinata.

Am amestecat astfel incat sa pastrez cat mai mult aer in compozitie.

Am pus compozitia in forma tapetata cu hartie de copt.

Am copt blatul 20 de minute la 175C dupa care l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Cat timp s-a racit blatul eu am prajit nucile intr-o tigaie cu strat antiaderent.

Am pus smantana pentru frisca in bolul mixerului.

Am pus mixerul in functiune la viteza mica.

Am pus zaharul pudra si am continuat sa mixez.

Dupa ce am pus zaharul am incorporat si mascarpone.

A urmat apoi si cafeaua instant.

Apoi cu ajutorul unei spatule am amestecat crema si nucile taiate grosier.

Am taiat blatul in trei bucati aproximativ egale si apoi am preparat siropul din apa, zahar si extract de vanilie. Acesta este optional – in cazul in care nu va place blatul insiropat, puteti renunta la el.

Am insiropat fiecare bucata de blat dupa care am pus cate o treime din crema.

Cantitatea de crema este generoasa, asa ca nu va faceti probleme ca nu va ajunge pentru exterior.

Eu am decorat tortul cu stelute de ciocolata alba si bombonele. Voi puteti opta pentru orice fel de decor va place.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

