Legume / Vegetables

Conopida cu usturoi

Conopida este una din legumele pe care nu le iubesc in mod deosebit. Imi place murata sau cu maioneza si usturoi. Cea pregatita cu maioneza si usturoi este grea pentru stomac si are multe calorii. Asa ca am cautat sa inlocuiesc maioneza cu un sos asemanator dar mult mai usor.

Asa ca am inlocuit maioneza cu un sos de iaurt grecesc.

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta:

-1 kg conopida

-2 linguri de muștar

-2 cutii (300 g)

-3 căței mari de usturoi

-sare

-piper

Mi-am pregatit ingredientele pentru reteta-mai lipseste de aici o cutie de iaurt care era inca in frigider.
Am spalat conopida si am taiat-o in buchetele mai mici. Am pus o oala cu apa si putina sare la foc.
Cand apa a inceput sa fiarba, am pus buchetelele de conopida. Le-am lasat cateva minute pana cand au fiert si s-au inmuiat. Atentie insa-nu trebuie sa fiarba prea mult.
Dupa ce s-au racorit putin, le-am taiat marunt si le-am pus intr-un castron.
Apoi am pus doua linguri de mustar intr-un alt castron si am inceput sa incorporez iaurtul lingura cu lingura.
Dupa ce am terminat de amestecat sosul, am pus cei trei catei de usturoi pisati si am amestecat bine.
Am amestecat sosul de iaurt si conopida taiata marunt. Am adaugat si sare si piper.
Se obtine o salata gustoasa, cu bucati de conopida potrivit de mari.
Noua ne place cu paine prajita, ardei sau gogosari si chiar cu felii de rosie.

Mai multe detalii gasiti in reteta video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: