Legume / Vegetables,  Uncategorized

Tocanita de galbiori

Dupa mesele copioase de Paste cred ca toti ne dorim sa mancam ceva mai usor dar si gustos. Desi reteta pe care v-o propun azi a fost gatita in urma cu mai mult timp, ea este inca de actualitate. Gasiti galbiori congelati sau uscati in supermarket si acum iar daca nu, cu siguranta ii puteti inlocui cu alte tipuri de ciuperci.

Ingredientele folosite pentru tocanita:

  • 500 g galbiori
  • 1 ceapa medie
  • 2-3 ardei, preferabil de culori diferite
  • 50 ml ulei (puteti adauga si mai mult daca obisnuiti sa gatiti cu mai mult ulei)
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat

Dupa ce am pregatit toate ingredientele, ne putem apuca de treaba. E bine sa le avem pe toate langa noi pentru ca veti vedea ca va dura foarte putin sa pregatim acest fel de mancare.

Taiem ceapa si aredeii marunt si le punem in vasul in care gatim. Eu am folosit un vas cu strat antiaderent.
Apoi spalam si taiem galbiorii in bucati de marime potrivita.
Intr-un castronel am pus faina si am adaugat peste ea laptele. Se amesteca foarte bine pentru a nu ramane cocoloase de faina.
Revenim apoi la vasul in care am pus deja ardeii si ceapa tocate si adaugam uleiul. Calim legumele la foc mic pana cand se inmoaie putin.
Punem apoi galbiorii, putina sare si calim impreuna cu ardeii si ceapa pentru inca putin.
Cand galbiorii, ardeii si ceapa s-au calit, adaugam apa cat sa le acopere si lasam sa fiarba. Intre timp amestecam usor in vas.
Cand galbiorii si legumele au fiert, turnam amestecul de faina cu lapte si amestecam in continuu. Lasam sa fiarba cateva minute pana cand sosul se ingroasa. In tot acest timp amestecam pentru a nu lasa sosul sa se lipeasca de vas.
Cand sosul a fiert, luam vasul de pe plita si il lasam sa se racoreasca putin. Apoi adaugam putin piper si patrunjel proaspat tocat.
Noi am servit galbiorii cu putina mamaliguta dar cu siguranta ar merge si niste paine proaspata.

Nu-i asa ca a fost usor sa preparam acesti galbiori? Mie imi plac foarte multi si hribii sau buretii preparati asa.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: