Ciorba de vacuta cu legume

Pentru ca e primul articol de anul acesta, vreau sa va spun La mult ani, sa va doresc multa sanatate, fericire si inspiratie.
Si pentru ca a venit vorba de inspiratie, trebuie sa va spun ca si eu, ca si toata lumea,  duc lipsa de idei culinare dupa Sarbatori. In marea majoritate a cazurilor fac o ciorbita buna si incropesc ceva la minut, preferabil la gratar.
Iar cand vine vorba de o ciorbita buna, eu una ma gandesc automat la cea de vita, cu multe legume.
Pentru aceasta reteta am folosit:
– rasol si cuburi de muschi de vita
– 2 morcovi
– 1 ceapa
– 1 pastarnac
– o radacina si frunze de patrunjel
– o jumatate de telina
– 2 cartofi
– o mana de pastai de fasole
– o mana de mazare
– 1 ardei verde si 2 ardei kapia
– bulion
– sare
– piper
– cimbru uscat
Am fiert carnea intr-o oala de presiune timp de vreo 20 de minute dupa care am transferat totul intr-o alta oala.
Am pus radacinoasele taiate cubulete in oala cu ciorba si le-am fiert impreuna cu rasolul si bucatile de muschi vreo 15-20 minute. Apoi am pus si cartofii. Cand cartofii erau aproape fierti am adaugat pastaile de fasole, mazarea si ardeii. In final am pus si bulionul, cimbrul, piperul si am lasat sa mai clocoteasca 5 minute.Nu este o reteta complicata, ci mai degraba una pentru zile reci de iarna, perfecta dupa ospetele culinare de saptamanile trecute. Ce sa mai, sa ne recuperam si sa nici nu muncim prea mult! 🙂Serviti ciorbita fierbinte, cu putin patrunjel deasupra, cu o lingura de smantana sau iaurt si neaparat alaturi de un ardei iute!
Pofta buna!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *