Chiftelute de varza cu legume/ Cabbage and vegetables balls

Nu am mai postat de ceva vreme. Probabil va intrebati daca am parasit blogul. Ei bine, nu. Am inceput sa pregatesc retetele pentru Craciun iar de la 1 decembrie am sa incep sa le public. Nu stiu cate vor fi dar cu siguranta vor fi una si una.
Pentru azi am ales o reteta care poate fi usor adaptata perioadei de post.
I have not posted in a while. You might wonder if I left the blog. Well, no. I started to prepare recipes for Christmas and from 1 December I will start to publish them. I do not know how many will be but certainly there will just great recipes.
For today I chose a recipe that can be easily adapted to the next period.

Ingrediente:
-2 kg de varza
-2 gogosari sau ardei rosii
-1 ceapa
-2 oua (optional)
-200 g faina
-piper
-sare
-telina
-marar
Ingrediente sos:
-iaurt
-marar
-sare
-piper
Ingredients:
-2 kg of cabbage
-2 peppers or red peppers
-1 onion
-2 eggs (optional)
-200 g flour
-pepper
-salt
-celery
-dill
Sauce Ingredients:
-yogurt
-dill
-salt
-pepper

Varza se taie in patru sau mai multe bucati si se fierbe in apa cu sare. Odata fiarta, se scoate si se lasa sa se raceasca. Apoi se toaca la robot si se stoarce bine de apa. 
Ceapa si gogosarul se toaca si ele la robot si se storc bine.
Cabbage cut into four or more pieces will be boiled in salted water. Once cooked, take it out of the dish and let it cool off. Then chop it with the food processor and squeeze out all water.
Chop also onion and pepper and squeeze them well.

Toate ingredientele se amesteca intr-un vas mare pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se formeaza bile si se prajesc in baie de ulei fierbinte. Chiftelutele se scot intr-un vas in care am pus servetele care vor absorbi surplusul de ulei.
Noi am servit chiftelutele cu un sos preparat din iaurt, marar, sare si piper. Puteti opta si pentru alte variante insa trebuie sa va asigurati ca sosul nu e prea gras.
Mix all ingredients in a large bowl until  obtain a creamy paste. Form balls and fry them in hot oil bath. Remove the balls in a pot in which you put paper towels that will absorb the excess of oil.
We served  the cabbage balls with a sauce made ​​from yogurt, dill, salt and pepper. You can also choose other options but you have to make sure that the sauce is not too fat.

Daca veti renunta la cele doua oua veti obtine un preparat gustos si usor de facut pentru perioada de post ce urmeaza.
Pofta buna!
If you give up two eggs you’ll get a tasty and easy to make dish for the period before Christmas
Bon appétit!

11 comments
  1. Eu sunt o mare amatoare de legume si de mult caut o anume reteta de chiftelute de varza – pe care spre rusinea mea nu mi-am notat-o la vremea respectiva – care sa se apropie de ce am mancat eu odata. Asta pare sa fie si o sa testez si fara oua si cu, sa-mi fac o idee. Am o rugaminte: poti sa-mi spui de care telina ai pus, frunze verzi, radacina rasa ori apio, ca nu-mi dau seama din imagine, altfel nu deranjam cu intrebarea. Felicitari, arata delicios!

  2. Multumesc pentru vizita si cuvintele frumoase!
    Erau frunze de telina dar nu se vede prea bine din cauza ca erau congelate (am gasit un pachet ratacit in congelator si nu voiam sa se amestece cu cele de anul asta). Eu am facut si cu si fara oua chiftelutele. Diferenta nu e notabila dar este totusi un singur lucru important: faina. Fara faina nu se "leaga". Si toate trebuie scurse foarte bine pentru a nu avea o pasta zemoasa. Sa-mi spuneti daca v-au placut! :*

  3. Eram asa de curioasa si intamplator aveam niste varza asa ca am facut o testare, cu 1 lingura de radacina de telina rasa. In rest am facut exact, doar ca o cantitate mai mica. Ai impresia ca sunt de pui. Sunt excelente!

  4. Arata tare bine chiftelutele tale, Cristina, sunt apetisante, cred ca merita sa fie incercate.

  5. Super! Am sa le incerc cu siguranta. Eu prefer mancarurile pe baza de legume asa ca aceste chiftelute sunt cu siguranta pe gustul meu.

  6. Chiftelute de varza n-am facut niciodata,musai sa le incerc! te pup Bobita!

  7. D-na Maria, multumesc! Sa le incercati ca-s tare bune 🙂

  8. D-na Elena, ma bucur mult ca v-au placut! Va pup si va mai astept pe la mine 🙂

  9. Cristina, si mie imi plac mult combinatiile de legume pregatite in fel si chip. Sa-mi spui daca ti-au placut! Te mai astept 🙂

  10. D-na Geta, va pup si va multumesc! :*

  11. thanks for sharing..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *