Gauffre aperitiv

Azi am sa postez prima mea reteta.Si nu intamplator am ales gauffres.
Sunt innebunita dupa ele. Cea mai buna gauffre pe care am gustat-o vreodata a fost la Atomium, in Bruxelles. Daca vreodata aveti ocazia nu ezitati – este divina!
Am decis ca e timpul sa fac si eu gauffres, dar nu dulci.
Am preferat pentru azi gauffre aperitiv.

Am folosit:
– 150g bacon
– 2 ardei grasi
– 1 ceapa medie
– 150 ml lapte
– 200g faina
– 150g cascaval afumat
– 4 oua mari
– oregano si piper
– sare
– 1 lingurita de bicarbonat de amoniu

Cum am procedat:
– am taiat ceapa si ardeii
– am feliat si apoi am maruntit baconul si l-am rumenit intr-o tigaie teflonata (eu nu am avut nevoie de ulei)
– am spart cele 4 oua intr-un bol
– am adaugat ceapa, ardeii si baconul peste oua si am amestecat
– am pus laptele, cascavalul si condimentele
– la final am adaugat bicarbonatul de amoniu si faina
– am amestecat pana cand compozitia a devenit omogena
– cu ajutorul unei linguri am umplut cuiburile unui astfel de prese, nu inainte de a le unge cu o pensula inmuiata in ulei (e necesar decat inainte de prima coacere):

 Iata ce a iesit.

Am promis ca am sa fac si Gauffres de Liege. Nu stiu exact cand, dar parca mi-am redeschis apetitul. In plus, mai e decat o luna si un pic pana cand am sa gust din nou gauffre la ele acasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *